فینگر فود از دو واژه فینگر به معنای انگشت و فود به معنای غذا است.این بدان معنی است که فینگر فودها غذاهای کوچکی هستند که در ابعاد کوچک تهیه شده و به راحتی توسط دست ،چنگال و یا قاشق خورده میشود.
و اما فینگر فود در انواع مراسمی که توسط یک تشریفات مجالس تهیه میشود به چه گونه ای است؟
فینگر فود در مراسم در ابتدای مراسم شام و بصورت کاملا سرپایی سرو میشود.دو مدل سرو فینگر فود در مراسم ،بصورت بار و یا شات است که در اختیار میهمانان قرار میگیرد.
یکی از مواردی که در سرو فینگر فودها در مراسم ها مهم است نحوه چیدن آن ها است .نحوه چیدن فینگر فود باید به گونه ای باشد که زیبایی میز را دو چندان نماید .علاوه بر این ظروفی که فینگر فودها در ان سرو میشوند باید زیبایی دیزاین میز را تحت تاثیر قار دهند زیرا به واقع فینگر فودها مانند نگین های میز شام هستند .ضمن اینکه باید در تمام مسیر پذیرایی بشکلی یکنواخت توزیع شده باشد.
علاوه بر این ،موادی است که در تهیه فینگر فود یک مجلس رسمی بکار میرود است.مواد متشکل نباید احساس سیری به میهمانان دهد و بعنوان یک پیش غذا و غذای سبک باشد.
تنوع در فینگر فودها بسیار زیاد است بطوری که نمیتوان مرزی برای آن ها قائل شد اما بطور کلی سه مدل فینگر فود در لیست غذایی وجود دارد که با توجه به مراسم خود میتوانید یک نوع از آنها را سفارش دهید:
فینگرفودهای سرد : این فینگرفودها در یخچال نگهداری میشوند و برای مراسم کوچک و غیر رسمی کاربرد دارد مانند :تارت الویه ،کاناپ کوکو ،والوان و …
فینگر فودهای گرم : این نوع از فینگر فودها در محل آماده میشوند و سرو آنها در ظروفی شیک صورت میپذیرد مانند ،روماکی ،کنتاکی ،اسایسی تایلندی و …
فینگر فودهای دریایی : از انواع آبزیان تهیه میشود.انواع میگو ،ماهی ،سوشی ،صدف و … جزو این گروه قرار میگیرند که طرفداران بسیار زیادی نیز دارد.
محدودیت خاصی برای انتخاب نوع فینگر فود در مراسم وجود ندارد اما بطور کلی در مراسم رسمی تر مانند مراسم ازدواج که در سالن های تشریفات برگزار میگردد از انواع فینر فود گرم و یا دریایی استفاده شده و در مراسم هایی با تعداد میهمانان کمتر از فینگر فودهای سرد استفاده میشود.
علاوه بر این فصل مراسم نیز بسیار مهم است بطوریکه در فصول سرد ،اکثرا از فینگر فودهای گرم استفاده میکنند.