امروزه پروژه های بسیاری وجود دارند که مدیران این پروژه ها بر اساس نیاز خود تصمیم میگیرند که با چه زبانی نوشته شوند.
اما شما بعنوان کسی که نیاز به یادگیری برنامه نویسی دارید باید بدانید که یادگیری کدام زبان برنامه نویسی به شما کمک میکند که وارد بازار کار شده و بنابر علایق خود بتوانید یک زبان متناسب با نیازهای خود را فرابگیرید.
در این مقاله قصد بررسی زبان #c را داریم.
زبان #c از تلفیق دو زبان برنامه نویسی ++ C و JAVA ساخته شده است.بنابراین در صورتیکه با این دو زبان آشنایی دارید ،یادگیری زبان #c برایتان آسان خواهد بود.همچنین این زبان توسط چهار چوب NET. پشتیبانی میشود.
موراد استفاده از این زبان در ساخت برنامه های تحت وب ، برنامه های تحت ویندوز ،برنامه های موبایل و بازی ها است.
در صورتیکه قصد استفاده از #c را دارید لازم است قبل از آن NET Frame Work. را نصب نمایید.
اگر می خواهید به صورت نخصصی و حرفه ای برنامه نویس شوید، باید دوره آموزشی #C را بگذرانید .
حتی فرقی ندارد که شما میخواهید زبان php را یاد بگیرید و یا زبان asp.net یا اندروید یا ios
از یک جهت می توان زبان برنامه نویسی #C را به عنوان پایه برنامه نویسی معرفی کرد و تسلط به این زبان ، موجب یادگیری راحت و سریع زبان های برنامه نویسی دیگر از جمله : php , asp.net , android , ios میگردد.
فهرستی که در ادامه بیان میشود به عنوان اهداف زبان برنامه نویسی #c از سوی ECMA برشمرده شده اند.این اهداف عبارتند از:
بسته به نوع زبانی که برای کد نویسی انتخاب میکنید ، فرایند برنامه نویسی نیز متفاوت خواهد بود.اما در زبان #c این فرایند به چه صورت است؟
در بتدا باید هدف خود را مشخص نمایید.قصد طراحی چه نوع برنامه ای را دارید؟بعنوان مثال برنامه های تخت وب؟برنامه های تحت ویندوز ؟بازی؟و یا …
پس از این مرحله وارد محیط Visual Studio شده و نوع پروژه خود را تعیین نمایید.
حال کد های خود را بنویسید و پس از اتمام کد نویسی برنامه خود را کامپایل نمایید.در طول عمل کامپایل در صورتیکه برنامه ما دارای خطا باشد فرایند کامپایل متوقف شده و مراتب وجود خطا را به شما اطلاع میدهد.سعی نمایید در حین نوشتن کد ها ،برنامه خود را Debug نمایید بدین معنی که برنامه را در حین اجرا بررسی نمایید.(برای اجرا گرفتن از محیط C# نیاز است که ابتدا .NET Fram Work را نصب نمایید)در طول نوشتن برنامه چندین بار عمل کامپایل و Debug را انجام دهید سپس وارد مرحله نهایی یعنی راستی آزمایی شوید.
راستی آزمایی ،نهایی ترین مرحله از یک برنامه توسط زبان #c است.بدین معنی که هدف برنامه را مورد ارزیابی قرار داده تا متوجه شوید بطور صحیح کار میکند و خواسته ها را براورده میسازد.توجه داشته باشید که مدیران ، تست برنامه را با داده های بسیار زیادی مورد ارزیابی قرار میدهند و گاها از داده های با خطا و اشتباه نیز استفاده میکنند تا جواب ها را مورد بررسی قرار دهند.در صورتیکه برنامه دارای خطا باشد آن را به برنامه نویس ارجاع میدهند.
برنامه هایی که توسط زبان #c نوشته میشوند خروجی های متنفاوتی دارند.
یک نوع از خروجی منجر به تولید فایل های از نوع dll میشوند که در آینده توسط دیگر برنامه ها مورد استفاده قرار میگیرند.
نوع دیگر را توسط اعمال برخی از تنظیمات میتوان با پسوند exe ذخیره نمود.در صورتیکه برنامه خود را بشکل پسوند EXE ذخیره نمایید ،میتوانید بدون نیاز به دیگر برنامه ها از آنها استفاده نموده و خروجی بگیرید .
در عکس زیر تعدادی از کارمندان طراحی زبان #c را ملاحظه میفرمایید که دو تن از آنان نیز ایرانی هستند!